Jadłospis na dni 10-14.11.2025

Poniedziałek

 

Własne wyżywienie

 

Wtorek

 

Dzień wolny

 

Środa

Śniadanie: jajko sadzone, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ser żółty, rzodkiewka, papryka, sałata

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa szpinakowa z ziemniakami, makaron z jogurtem naturalnym i truskawkami

Podwieczorek: kisiel brzoskwiniowy z kawałkami owoców

 

Czwartek

Śniadanie: granola owocowa z jogurtem naturalnym, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, ogórek świeży, pomidor świeży, sałata

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa krem z batatów z grzankami pszennymi, filet z piersi kurczaka w sosie curry, kasza bulgur, bukiet warzyw gotowany na parze

Podwieczorek: ogórek i kalarepka w słupkach, pasta z pieczonej marchewki

 

Piątek

Śniadanie: pasta jajeczna, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, ogórek świeży, rzodkiewka, sałata,

II śniadanie:  owoc lub warzywo

Obiad: zupa fasolowa z ziemniaczkami, paluszki rybne z fileta z dorsza,  pieczone ziemniaczki, surówka z kapusty pekińskiej

Podwieczorek: ciasto z jabłkami, kompot owocowy

 

 

Jadłospis wegetariański na dni 10-14.11.2025

 

Poniedziałek

 

Własne wyżywienie

 

Wtorek

 

Dzień wolny

 

Środa

Śniadanie: jajko sadzone, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ser żółty, rzodkiewka, papryka, sałata

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa szpinakowa z ziemniakami, makaron z jogurtem naturalnym i truskawkami

Podwieczorek: kisiel brzoskwiniowy z kawałkami owoców

 

Czwartek

Śniadanie: granola owocowa z jogurtem naturalnym, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, ogórek świeży, pomidor świeży, sałata

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa krem z batatów z grzankami pszennymi, filet z piersi kurczaka w sosie curry, kasza bulgur, bukiet warzyw gotowany na parze

Podwieczorek: ogórek i kalarepka w słupkach, pasta z pieczonej marchewki

 

Piątek

Śniadanie: pasta jajeczna, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, ogórek świeży, rzodkiewka, sałata,

II śniadanie:  owoc lub warzywo

Obiad: zupa fasolowa z ziemniaczkami, paluszki rybne z fileta z dorsza,  pieczone ziemniaczki, surówka z kapusty pekińskiej

Podwieczorek: ciasto z jabłkami, kompot owocowy