Jadłospis na dni 20.01 – 24.01.2025
Poniedziałek
Śniadanie: kremowy twarożek, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, pomidor świeży, ogórek świeży
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa krupnik jęczmienny z ziemniaczkami i natką pietruszki, makaron penne z sosem śmietanowo-szpinakowi-serowym
Podwieczorek: pieczywo żytnie jasne z masłem, wędlina, ser żółty, rzodkiewka
Wtorek:
Śniadanie: musli owocowe z jogurtem naturalnym, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, ser żółty, ogórek świeży, pomidor świeży
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa marchwianka z ziemniaczkami, pieczony kotlet z piersi kurczaka, ziemniaki puree, surówka z buraczków
Podwieczorek: jaglany pudding z musem malinowo-bananowym
Środa:
Śniadanie: omlet z szyneczką, papryką i szczypiorkiem, pieczywo żytnie razowe i żytnie jasne z masłem, ogórek świeży, pomidor świeży
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa barszcz ukraiński z natką pietruszki, ryż z pieczonym jabłkiem polany jogurtem naturalnym
Podwieczorek: sałatka jarzynowa, bułka kajzerka
Czwartek:
Śniadanie: parówka z szynki, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ser żółty, pomidor świeży, ogórek świeży
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa dyniowa, bitki schabowe w sosie pieczeniowym, kasza bulgur, surówka coleslaw
Podwieczorek: placki pancakes, domowy owocowy jogurt pitny
Piątek:
Śniadanie: pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, ser żółty, pomidor świeży, ogórek świeży
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa ryżowa z warzywami i koperkiem, paluszki rybne z fileta z dorsza, ziemniaki puree, surówka z marchewki i jabłka
Podwieczorek: chlebek bananowy, kompot owocowy
Jadłospis wegetariański na dni 20.01 – 24.01.2025
Poniedziałek
Śniadanie: kremowy twarożek, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, pomidor świeży, ogórek świeży
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa krupnik jęczmienny z ziemniaczkami i natką pietruszki, makaron penne z sosem śmietanowo-szpinakowi-serowym
Podwieczorek: pieczywo żytnie jasne z masłem, ser żółty, rzodkiewka
Wtorek:
Śniadanie: musli owocowe z jogurtem naturalnym, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ser żółty, ogórek świeży, pomidor świeży
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa marchwianka z ziemniaczkami, pieczony kotlet marchewkowy, ziemniaki puree, surówka z buraczków
Podwieczorek: jaglany pudding z musem malinowo-bananowym
Środa:
Śniadanie: omlet z papryką i szczypiorkiem, pieczywo żytnie razowe i żytnie jasne z masłem, ogórek świeży, pomidor świeży
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa barszcz ukraiński z natką pietruszki, ryż z pieczonym jabłkiem polany jogurtem naturalnym
Podwieczorek: sałatka jarzynowa, bułka kajzerka
Czwartek:
Śniadanie: pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ser żółty, pomidor świeży, ogórek świeży
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa dyniowa, pulpeciki warzywne w sosie pieczeniowym, kasza bulgur, surówka coleslaw
Podwieczorek: placki pancakes, domowy owocowy jogurt pitny
Piątek:
Śniadanie: pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ser żółty, pomidor świeży, ogórek świeży
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa ryżowa z warzywami i koperkiem, paluszki rybne z fileta z dorsza, ziemniaki puree, surówka z marchewki i jabłka
Podwieczorek: chlebek bananowy, kompot owocowy