Jadłospis na dni 22-26.04.2024
Poniedziałek
Śniadanie: kremowy twarożek, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, pomidor świeży, ogórek świeży
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa krupnik jaglany z ziemniaczkami i natką pietruszki, pierś z kurczaka z warzywami w sosie słodko-kwaśnym, ryż
Podwieczorek: jogurt naturalny z owocami
Wtorek
Śniadanie: granola owocowa z jogurtem naturalnym, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, ser żółty, ogórek świeży, pomidor
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, pieczony kotlet marchewkowy, ziemniaczki puree, buraczki
Podwieczorek: ogórek i kalarepa z słupkach
Środa
Śniadanie: domowy pieczony pasztet drobiowy, bułka grahamka z masłem, ser żółty, ogórek kiszony
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa klopsikowa z ziemniakami, knedle z morelami polane jogurtem naturalnym
Podwieczorek: sakiewki z ciasta francuskiego z warzywami
Czwartek
Śniadanie: manna na mleku z owocami, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, ogórek świeży, pomidor świeży
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa jarzynowa z koperkiem, klopsiki wieprzowe w sosie koperkowym, kasza jęczmienna, ogórek kiszony
Podwieczorek: chałka z masłem bananowo cynamonowym
Piątek
Śniadanie: jajecznica, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, pomidor świeży, ogórek świeży
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa grochowa z ziemniakami, pieczony filet z dorsza, ziemniaki puree, mizeria z ogórków i jogurtu naturalnego
Podwieczorek: ciasto drożdżowe
Jadłospis wegetariański na dni 22-26.04.2024
Poniedziałek
Śniadanie: kremowy twarożek, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, pomidor świeży, ogórek świeży
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa krupnik jaglany z ziemniaczkami i natką pietruszki, bukiet warzyw w sosie słodko-kwaśnym, ryż
Podwieczorek: jogurt naturalny z owocami
Wtorek
Śniadanie: granola owocowa z jogurtem naturalnym, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ser żółty, ogórek świeży, pomidor
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, pieczony kotlet marchewkowy, ziemniaczki puree, buraczki
Podwieczorek: ogórek i kalarepa z słupkach
Środa
Śniadanie: bułka grahamka z masłem, ser żółty, ogórek kiszony
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa warzywna z ziemniakami, knedle z morelami polane jogurtem naturalnym
Podwieczorek: sakiewki z ciasta francuskiego z warzywami
Czwartek
Śniadanie: manna na mleku z owocami, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ogórek świeży, pomidor świeży
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa jarzynowa z koperkiem, klopsiki z czerwonej fasoli w sosie koperkowym, kasza jęczmienna, ogórek kiszony
Podwieczorek: chałka z masłem bananowo cynamonowym
Piątek
Śniadanie: jajecznica, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, pomidor świeży, ogórek świeży
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa grochowa z ziemniakami, pieczony filet z dorsza, ziemniaki puree, mizeria z ogórków i jogurtu naturalnego
Podwieczorek: ciasto drożdżowe