Jadłospis na dni 02-06.10.2023
Poniedziałek
Śniadanie: kremowy twarożek ze szczypiorkiem , pieczywo żytnie jasne i żytnie razowe z masłem, wędlina, ogórek świeży ze szczypiorkiem, pomidor
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa kapuśniaczek z kiszonej kapusty z ziemniaczkami i koperkiem, mięso z piersi kurczaka z warzywami w sosie śmietanowym, makaron penne,
Podwieczorek: kasza manna z musem brzoskwiniowo-bananowym
Wtorek
Śniadanie: bułka kajzerka z masłem, dżem niskosłodzony truskawkowy, wędlina, ogórek świeży ze szczypiorkiem
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa rosół z makaronem i natką pietruszki, pieczony kotlet mielony (wieprzowy)ziemniaczki puree, surówka z buraczków
Podwieczorek: domowe smoothie Kubuś, wafle ryżowe
Środa
Śniadanie: pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, ser żółty, ogórek ze szczypiorkiem, pomidor
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa z fasolki szparagowej z ziemniaczkami i koperkiem, pierogi leniwe polane jogurtem naturalnym
Podwieczorek: ciasteczka owsiane, kompot owocowy
Czwartek
Śniadanie: owsianka na mleku, pieczywo żytnie jasne i żytnie razowe z masłem, wędlina, ogórek świeży ze szczypiorkiem, pomidor
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa z białych warzyw, roladki drobiowe z marchewką w sosie pomidorowym, ziemniaczki puree, surówka ze świeżej kapusty
Podwieczorek: sałatka owocowa z jogurtem naturalnym
Piątek
Śniadanie: kremowa pasta z tuńczyka, pieczywo żytnie jasne i żytnie razowe z masłem, wędlina, ser żółty, pomidor ze szczypiorkiem, ogórek świeży
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa krupnik jaglany z ziemniaczkami i natką pietruszki, pieczony kotlet rybny (łosoś, dorsz) ziemniaczki puree, mizeria z ogórków jogurtu naturalnego
Podwieczorek: ciasto dyniowe, kawa zbożowa na mleku
Jadłospis wegetariański na dni 02-06.10.2023
Poniedziałek
Śniadanie: kremowy twarożek ze szczypiorkiem , pieczywo żytnie jasne i żytnie razowe z masłem, ogórek świeży ze szczypiorkiem, pomidor
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa kapuśniaczek z kiszonej kapusty z ziemniaczkami i koperkiem, warzywa w sosie śmietanowym, makaron penne,
Podwieczorek: kasza manna z musem brzoskwiniowo-bananowym
Wtorek
Śniadanie: bułka kajzerka z masłem, dżem niskosłodzony truskawkowy, ogórek świeży ze szczypiorkiem
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa rosół z makaronem i natką pietruszki, pieczony kotlet marchewkowy, ziemniaczki puree, surówka z buraczków
Podwieczorek: domowe smoothie Kubuś, wafle ryżowe
Środa
Śniadanie: pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ser żółty, ogórek ze szczypiorkiem, pomidor
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa z fasolki szparagowej z ziemniaczkami i koperkiem, pierogi leniwe polane jogurtem naturalnym
Podwieczorek: ciasteczka owsiane, kompot owocowy
Czwartek
Śniadanie: owsianka na mleku, pieczywo żytnie jasne i żytnie razowe z masłem, ogórek świeży ze szczypiorkiem, pomidor
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa z białych warzyw, roladki kalafiorowe z marchewką w sosie pomidorowym, ziemniaczki puree, surówka ze świeżej kapusty
Podwieczorek: sałatka owocowa z jogurtem naturalnym
Piątek
Śniadanie: kremowa pasta z tuńczyka, pieczywo żytnie jasne i żytnie razowe z masłem, ser żółty, pomidor ze szczypiorkiem, ogórek świeży
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa krupnik jaglany z ziemniaczkami i natką pietruszki, pieczony kotlet rybny (łosoś, dorsz) ziemniaczki puree, mizeria z ogórków jogurtu naturalnego
Podwieczorek: ciasto dyniowe, kawa zbożowa na mleku