Jadłospis na dni 23-27.05.2022
Poniedziałek
Śniadanie: pieczywo żytnie pełnoziarnisty z masłem, jajko sadzone, wędlina, pomidor ze szczypiorkiem
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniaczkami, pierś z kurczaka z warzywami w sosie słodko-kwaśnym, ryż
Podwieczorek: koktajl mleczno-owocowy, biszkopciki
Wtorek
Śniadanie: zupa mleczna z literowym makaronem, chleb żytni wieloziarnisty, wędlina, ser żółty, ogórek świeży ze szczypiorkiem, rzodkiewka
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa rosół z makaronem i natką pietruszki, pieczony kotlecik schabowy, ziemniaczki puree, buraczki na ciepło
Podwieczorek: naleśniki z domowym masłem czekoladowym
Środa
Śniadanie: tosty z szyneczka i serem, chleb tostowy z masłem, pomidor świeży ze szczypiorkiem
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa barszcz ukraiński z natka pietruszki, makaron z jogurtem naturalnym i truskawkami
Podwieczorek: chałka i jogurt owocowy pitny
Czwartek
Śniadanie: twarożek ze szczypiorkiem, pieczywo mieszane z masłem, wędlina, ogórek świeży ze szczypiorkiem, rzodkiewka
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa krem z kalafiora z grzankami pszennymi, pulpeciki wieprzowe w sosie, kasza jęczmienna, ogórek kiszony
Podwieczorek: budyń malinowo-śmietankowy
Piątek
Śniadanie: smalec z fasoli, pieczywo żytnie i wieloziarniste z masłem, ser żółty, ogórek kiszony, rzodkiewka
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, pieczony filet z dorsza, ziemniaczki puree, surówka coleslaw
Podwieczorek: sakiewki z ciasta francuskiego z jabłkami, kakao na mleku
Wegetariański jadłospis na dni 23-27.05.2022
Poniedziałek
Śniadanie: pieczywo żytnie pełnoziarnisty z masłem, jajko sadzone, pomidor ze szczypiorkiem
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniaczkami, bukiet warzyw w sosie słodko-kwaśnym, ryż
Podwieczorek: koktajl mleczno-owocowy, biszkopciki
Wtorek
Śniadanie: zupa mleczna z literowym makaronem, chleb żytni wieloziarnisty, ser żółty, ogórek świeży ze szczypiorkiem, rzodkiewka
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa rosół z makaronem i natką pietruszki, pieczony kotlet z cukinii, ziemniaczki puree, buraczki na ciepło
Podwieczorek: naleśniki z domowym masłem czekoladowym
Środa
Śniadanie: tosty z serem, chleb tostowy z masłem, pomidor świeży ze szczypiorkiem
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa barszcz ukraiński z natka pietruszki, makaron z jogurtem naturalnym i truskawkami
Podwieczorek: chałka i jogurt owocowy pitny
Czwartek
Śniadanie: twarożek ze szczypiorkiem, pieczywo mieszane z masłem, ogórek świeży ze szczypiorkiem, rzodkiewka
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa krem z kalafiora z grzankami pszennymi, pulpeciki z czerwonej soczewicy w sosie, kasza jęczmienna, ogórek kiszony
Podwieczorek: budyń malinowo-śmietankowy
Piątek
Śniadanie: smalec z fasoli, pieczywo żytnie i wieloziarniste z masłem, ser żółty, ogórek kiszony, rzodkiewka
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, pieczony filet z dorsza, ziemniaczki puree, surówka coleslaw
Podwieczorek: sakiewki z ciasta francuskiego z jabłkami, kakao na mleku