Jadłospis na dni 02-06.10.2023

Poniedziałek

Śniadanie: kremowy twarożek ze szczypiorkiem , pieczywo żytnie jasne i żytnie razowe z masłem, wędlina, ogórek świeży ze szczypiorkiem, pomidor

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa kapuśniaczek z kiszonej kapusty z ziemniaczkami i koperkiem, mięso z piersi kurczaka z warzywami w sosie śmietanowym, makaron penne,

Podwieczorek: kasza manna z musem brzoskwiniowo-bananowym

Wtorek

Śniadanie: bułka kajzerka z masłem, dżem niskosłodzony truskawkowy, wędlina, ogórek świeży ze szczypiorkiem

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa rosół z makaronem i natką pietruszki, pieczony kotlet mielony (wieprzowy)ziemniaczki puree, surówka z buraczków

Podwieczorek: domowe smoothie Kubuś, wafle ryżowe

Środa

Śniadanie: pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, ser żółty, ogórek ze szczypiorkiem, pomidor

II śniadanie:  owoc lub warzywo

Obiad: zupa z fasolki szparagowej z ziemniaczkami i koperkiem, pierogi leniwe polane jogurtem naturalnym

Podwieczorek: ciasteczka owsiane, kompot owocowy

Czwartek

Śniadanie: owsianka na mleku, pieczywo żytnie jasne i żytnie razowe z masłem, wędlina, ogórek świeży ze szczypiorkiem, pomidor

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa z białych warzyw, roladki drobiowe z marchewką w sosie pomidorowym, ziemniaczki puree, surówka ze świeżej kapusty

Podwieczorek: sałatka owocowa z jogurtem naturalnym

Piątek

Śniadanie: kremowa pasta z tuńczyka, pieczywo żytnie jasne i żytnie razowe z masłem, wędlina, ser żółty, pomidor ze szczypiorkiem, ogórek świeży

II śniadanie:  owoc lub warzywo

Obiad: zupa krupnik jaglany z ziemniaczkami i natką pietruszki, pieczony kotlet rybny (łosoś, dorsz) ziemniaczki puree, mizeria z ogórków jogurtu naturalnego

Podwieczorek: ciasto dyniowe, kawa zbożowa na mleku

 

Jadłospis wegetariański na dni 02-06.10.2023

Poniedziałek

Śniadanie: kremowy twarożek ze szczypiorkiem , pieczywo żytnie jasne i żytnie razowe z masłem, ogórek świeży ze szczypiorkiem, pomidor

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa kapuśniaczek z kiszonej kapusty z ziemniaczkami i koperkiem, warzywa w sosie śmietanowym, makaron penne,

Podwieczorek: kasza manna z musem brzoskwiniowo-bananowym

Wtorek

Śniadanie: bułka kajzerka z masłem, dżem niskosłodzony truskawkowy, ogórek świeży ze szczypiorkiem

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa rosół z makaronem i natką pietruszki, pieczony kotlet marchewkowy, ziemniaczki puree, surówka z buraczków

Podwieczorek: domowe smoothie Kubuś, wafle ryżowe

Środa

Śniadanie: pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ser żółty, ogórek ze szczypiorkiem, pomidor

II śniadanie:  owoc lub warzywo

Obiad: zupa z fasolki szparagowej z ziemniaczkami i koperkiem, pierogi leniwe polane jogurtem naturalnym

Podwieczorek: ciasteczka owsiane, kompot owocowy

Czwartek

Śniadanie: owsianka na mleku, pieczywo żytnie jasne i żytnie razowe z masłem, ogórek świeży ze szczypiorkiem, pomidor

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa z białych warzyw, roladki kalafiorowe z marchewką w sosie pomidorowym, ziemniaczki puree, surówka ze świeżej kapusty

Podwieczorek: sałatka owocowa z jogurtem naturalnym

Piątek

Śniadanie: kremowa pasta z tuńczyka, pieczywo żytnie jasne i żytnie razowe z masłem, ser żółty, pomidor ze szczypiorkiem, ogórek świeży

II śniadanie:  owoc lub warzywo

Obiad: zupa krupnik jaglany z ziemniaczkami i natką pietruszki, pieczony kotlet rybny (łosoś, dorsz) ziemniaczki puree, mizeria z ogórków jogurtu naturalnego

Podwieczorek: ciasto dyniowe, kawa zbożowa na mleku