Jadłospis na dni 02-06.12.2024

 

Poniedziałek

Śniadanie: kremowy twarożek, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, pomidor świeży, ogórek świeży

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa kapuśniaczek z kiszonej kapusty z ziemniaczkami i koperkiem, makaron penne z sosem śmietanowo-szpinakowo-serowym

Podwieczorek: pieczywo żytnie jasne, wędlina, ser żółty, rzodkiewka

 

Wtorek

Śniadanie: musli owocowe z jogurtem naturalnym, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, ser żółty, ogórek świeży, pomidor świeży

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa rosół z makaronem i natką pietruszki, kotlet De Volaille, ziemniaczki puree, surówka coleslaw

Podwieczorek: placki z jabłkami

 

Środa

Śniadanie: jajko na twardo, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ser żółty, ogórek świeży, pomidor świeży

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa barszcz ukraiński z natką pietruszki, ryż z pieczonymi jabłkami i jogurtem naturalnym

Podwieczorek: paróweczka z serem w cieście francuskim

 

Czwartek

Śniadanie: bułka kajzerka z masłem, dżem niskosłodzony truskawkowy, wędlina, ogórek świeży, pomidor świeży

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa jarzynowa z koperkiem, klopsiki wieprzowe w sosie koperkowym, kasza jęczmienna, ogórek kiszony

Podwieczorek: koktajl mleczno-owocowy, wafle ryżowe

 

Piątek

Śniadanie: kremowa pasta z tuńczyka, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ser żółty, pomidor świeży, ogórek świeży

II śniadanie:  owoc lub warzywo

Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, paluszki rybne z fileta z dorsza, ziemniaki puree, surówka z marchewki i jabłka

Podwieczorek: babeczki bananowo-czekoladowe w waflu

 

 

Jadłospis wegetariański na dni 02-06.12.2024

 

Poniedziałek

Śniadanie: kremowy twarożek, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, pomidor świeży, ogórek świeży

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa kapuśniaczek z kiszonej kapusty z ziemniaczkami i koperkiem, makaron penne z sosem śmietanowo-szpinakowo-serowym

Podwieczorek: pieczywo żytnie jasne, ser żółty, rzodkiewka

 

Wtorek

Śniadanie: musli owocowe z jogurtem naturalnym, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ser żółty, ogórek świeży, pomidor świeży

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa rosół z makaronem i natką pietruszki, wegetariański kotlet De Volaille, ziemniaczki puree, surówka coleslaw

Podwieczorek: placki z jabłkami

 

Środa

Śniadanie: jajko na twardo, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ser żółty, ogórek świeży, pomidor świeży

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa barszcz ukraiński z natką pietruszki, ryż z pieczonymi jabłkami i jogurtem naturalnym

Podwieczorek: owoce w cieście francuskim

 

Czwartek

Śniadanie: bułka kajzerka z masłem, dżem niskosłodzony truskawkowy, ogórek świeży, pomidor świeży

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa jarzynowa z koperkiem, klopsiki warzywne w sosie koperkowym, kasza jęczmienna, ogórek kiszony

Podwieczorek: koktajl mleczno-owocowy, wafle ryżowe

 

Piątek

Śniadanie: kremowa pasta z tuńczyka, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ser żółty, pomidor świeży, ogórek świeży

II śniadanie:  owoc lub warzywo

Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, paluszki rybne z fileta z dorsza, ziemniaki puree, surówka z marchewki i jabłka

Podwieczorek: babeczki bananowo-czekoladowe w waflu