Jadłospis na dni 02-06.12.2024
Poniedziałek
Śniadanie: kremowy twarożek, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, pomidor świeży, ogórek świeży
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa kapuśniaczek z kiszonej kapusty z ziemniaczkami i koperkiem, makaron penne z sosem śmietanowo-szpinakowo-serowym
Podwieczorek: pieczywo żytnie jasne, wędlina, ser żółty, rzodkiewka
Wtorek
Śniadanie: musli owocowe z jogurtem naturalnym, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, ser żółty, ogórek świeży, pomidor świeży
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa rosół z makaronem i natką pietruszki, kotlet De Volaille, ziemniaczki puree, surówka coleslaw
Podwieczorek: placki z jabłkami
Środa
Śniadanie: jajko na twardo, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ser żółty, ogórek świeży, pomidor świeży
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa barszcz ukraiński z natką pietruszki, ryż z pieczonymi jabłkami i jogurtem naturalnym
Podwieczorek: paróweczka z serem w cieście francuskim
Czwartek
Śniadanie: bułka kajzerka z masłem, dżem niskosłodzony truskawkowy, wędlina, ogórek świeży, pomidor świeży
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa jarzynowa z koperkiem, klopsiki wieprzowe w sosie koperkowym, kasza jęczmienna, ogórek kiszony
Podwieczorek: koktajl mleczno-owocowy, wafle ryżowe
Piątek
Śniadanie: kremowa pasta z tuńczyka, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ser żółty, pomidor świeży, ogórek świeży
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, paluszki rybne z fileta z dorsza, ziemniaki puree, surówka z marchewki i jabłka
Podwieczorek: babeczki bananowo-czekoladowe w waflu
Jadłospis wegetariański na dni 02-06.12.2024
Poniedziałek
Śniadanie: kremowy twarożek, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, pomidor świeży, ogórek świeży
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa kapuśniaczek z kiszonej kapusty z ziemniaczkami i koperkiem, makaron penne z sosem śmietanowo-szpinakowo-serowym
Podwieczorek: pieczywo żytnie jasne, ser żółty, rzodkiewka
Wtorek
Śniadanie: musli owocowe z jogurtem naturalnym, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ser żółty, ogórek świeży, pomidor świeży
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa rosół z makaronem i natką pietruszki, wegetariański kotlet De Volaille, ziemniaczki puree, surówka coleslaw
Podwieczorek: placki z jabłkami
Środa
Śniadanie: jajko na twardo, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ser żółty, ogórek świeży, pomidor świeży
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa barszcz ukraiński z natką pietruszki, ryż z pieczonymi jabłkami i jogurtem naturalnym
Podwieczorek: owoce w cieście francuskim
Czwartek
Śniadanie: bułka kajzerka z masłem, dżem niskosłodzony truskawkowy, ogórek świeży, pomidor świeży
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa jarzynowa z koperkiem, klopsiki warzywne w sosie koperkowym, kasza jęczmienna, ogórek kiszony
Podwieczorek: koktajl mleczno-owocowy, wafle ryżowe
Piątek
Śniadanie: kremowa pasta z tuńczyka, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ser żółty, pomidor świeży, ogórek świeży
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, paluszki rybne z fileta z dorsza, ziemniaki puree, surówka z marchewki i jabłka
Podwieczorek: babeczki bananowo-czekoladowe w waflu