Jadłospis na dni 22-26.04.2024

Poniedziałek

Śniadanie: kremowy twarożek, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, pomidor świeży, ogórek świeży

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa krupnik jaglany z ziemniaczkami i natką pietruszki, pierś z kurczaka z warzywami w sosie słodko-kwaśnym, ryż

Podwieczorek: jogurt naturalny z owocami

 

Wtorek

Śniadanie: granola owocowa z jogurtem naturalnym, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, ser żółty, ogórek świeży, pomidor

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, pieczony kotlet marchewkowy, ziemniaczki puree, buraczki

Podwieczorek: ogórek i kalarepa z słupkach

 

Środa

Śniadanie: domowy pieczony pasztet drobiowy, bułka grahamka z masłem, ser żółty, ogórek kiszony

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa klopsikowa z ziemniakami, knedle z morelami polane jogurtem naturalnym

Podwieczorek: sakiewki z ciasta francuskiego z warzywami

 

Czwartek

Śniadanie: manna na mleku z owocami, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, ogórek świeży, pomidor świeży

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa jarzynowa z koperkiem, klopsiki wieprzowe w sosie koperkowym, kasza jęczmienna, ogórek kiszony

Podwieczorek: chałka z masłem bananowo cynamonowym

 

Piątek

Śniadanie: jajecznica, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, pomidor świeży, ogórek świeży

II śniadanie:  owoc lub warzywo

Obiad: zupa grochowa z ziemniakami, pieczony filet z dorsza, ziemniaki puree, mizeria z ogórków i jogurtu naturalnego

Podwieczorek: ciasto drożdżowe

 

Jadłospis wegetariański na dni 22-26.04.2024

Poniedziałek

Śniadanie: kremowy twarożek, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, pomidor świeży, ogórek świeży

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa krupnik jaglany z ziemniaczkami i natką pietruszki, bukiet warzyw w sosie słodko-kwaśnym, ryż

Podwieczorek: jogurt naturalny z owocami

 

Wtorek

Śniadanie: granola owocowa z jogurtem naturalnym, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ser żółty, ogórek świeży, pomidor

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, pieczony kotlet marchewkowy, ziemniaczki puree, buraczki

Podwieczorek: ogórek i kalarepa z słupkach

 

Środa

Śniadanie: bułka grahamka z masłem, ser żółty, ogórek kiszony

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa warzywna z ziemniakami, knedle z morelami polane jogurtem naturalnym

Podwieczorek: sakiewki z ciasta francuskiego z warzywami

 

Czwartek

Śniadanie: manna na mleku z owocami, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ogórek świeży, pomidor świeży

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa jarzynowa z koperkiem, klopsiki z czerwonej fasoli w sosie koperkowym, kasza jęczmienna, ogórek kiszony

Podwieczorek: chałka z masłem bananowo cynamonowym

 

Piątek

Śniadanie: jajecznica, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, pomidor świeży, ogórek świeży

II śniadanie:  owoc lub warzywo

Obiad: zupa grochowa z ziemniakami, pieczony filet z dorsza, ziemniaki puree, mizeria z ogórków i jogurtu naturalnego

Podwieczorek: ciasto drożdżowe